Header Ads

Начало / гелове / здраве / красота / Гел Ламинария

Гел Ламинария

ТОП 10 на основателните  причини да направим водораслите част от ежедневния си хранителен режим:
10.За отслабване
Водораслите са без съдържание на мазнини и са с ниско съдържание на калории, а са изключително засищаща храна. Съдържанието на фибри в морските водорасли ще ви помогне да възстановите работата на червата и подобрява обмяната на веществата.
9.Освобождаване от стреса
Във водораслите са намерени пантотенова киселина и рибофлавин, които поддържат здравето на надбъбречните жлези, което пряко влияе върху стреса.
8.Поддържане на здрави кости
Водораслите съдържат големи количества калций, който е необходим за укрепване на костите и намалява риска от остеопороза.
7.Регулира естрогена
Изследванията показват, че консумацията на морски водорасли може да помогне за регулирането на естроген и естрадиол нивата.
6.Предотвратяване на вродените дефекти
Водораслите са с високо съдържание на фолиева киселина, която е пряко свързана с предотвратяване на спина бифида.
5.Намаляват кръвната захар
Благодарение на съдържащите се фибри предотвратява покачване на кръвната захар.
4.Противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични свойства
Водораслите съдържат сулфат полизахариди, наречен фукоидан. Фукоиданът притежават изразени антибатериални и противовъзпалителни действия срещу патогенните бактерии като същевременно с това има положително въздействие върху нормализиране на чревната флора и функциите на стомашно-чревния тракт. Множество изследвания са доказали неговата регенерираща способност върху клетките и тъканите. Добра превенция срещу астма, артрит и депресия.
3.Сърдечно-съдови заболявания
Благодарение на съдържащите се във водораслите магнезий, фолиева киселина и калий се смята, че подпомагат сърдечната дейност, намаляват високото кръвно налягане и риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания.
2.Здраве за щитовидната жлеза
Водораслите са чудесен източник на йод. Йодът е от съществено значение за нормалното регулиране на функцията на щитовидната жлеза. Без достатъчно количество йод в организма тироидните хормони не могат да бъдат синтезирани правилно, което от своя страна засяга метаболизма и редица физиологични функции.
1.Превенция срещу ракови заболявания
Наличието на лигнани в морските водорасли спомага за намаляване риска от рак на гърдата. За лигнаните е известно, че потискат растежа на раковите клетки и предотвратява развиване на всякакъв вид ракови клетки, които трайно да се настанят в организма.
Дори само три от тези десет причини са достатъчна мотивация, за да опитаме!!!
П.п. Трудно е да консумираме непреработена водорасли, но също така е много важно как са преработени.
Уникалната технология на Vertera осигурява запазване на всички полезни съставки и усвояемост над 90% от човешкия организъм.