Header Ads

Вертера гел

ЛАМИНАРИЯ - това е уникално разстение
Ламинарията е уникална за растенията с физически свойства. В процеса на храносмилане, тя възстановява влагата и увеличава обема, дразни лигавиците. Поради това нормализирането на перисталтиката на червата, такъв феномен, както констипацията изчезва.
В морското зеле има огромно съдържание на йод. Той възстановява щитовидната жлеза и също така е отлично превантивно средство за подобна болест, като ендемичен гърч. В допълнение, йодът не позволява развитието на васкуларна артериосклероза.
Растението съдържа уникален компонент - лецитин. Той също така предотвратява образуването на холестеролни отлагания върху стените на съда, които впоследствие водят до тромбоза. В състава на ламинарията има ФУКОИДАН, който е най-мощният природо имунорегулатор!
Полиненаситените мастни киселини и алгинатите пречистват кръвта от токсини, радионуклиди, йони на тежки метали. И желязото и витамин РР допринасят за повишаване нивата на хемоглобина.
При панкреатит, на лекарите се препоръчва също така да включат морското зеле в ежедневната диета. Той съдържа кобалт и никел и тези вещества допринасят за производството на глюкагон и инсулин. И това вече е с няколко процента по-нисък риск от диабет.
Ламинарията е единственото растение на земята, което извежда радионуклидите от организма! Ламинарията е кафяво водорасло което е в пъти по силно растение от всички познати надземни растения на планетата земя!